Ten olejek to jedyna rzecz, której potrzebujesz. Odbudowuje włosy i dogłębnie je nawilża
Olejek z witaminą E jest jednym z najpopularniejszych składników w pielęgnacji. Zazwyczaj korzyści z jego stosowania są szeroko opisywane pod względem poprawy kondycji skóry. Ale kosmetyk ten świetnie sprawdza się również jako kuracja dla włosów. Olejek do włosów z witaminą E wzmacnia pasma, zapobiega ich łamliwości, nawilża i odbudowuje strukturę, a także wspiera szybszy wzrost włosów.
Olejek z witaminą E – jak wpływa na włosy
To sposób na szybką regenerację, która sprawdzi się w szczególności w przypadku matowych i przesuszonych włosów. Taka kuracja jest też bardzo pomocna w przywróceniu nawilżenia pasmom po okresie wakacyjnym. Promienie słoneczne, wiatr i słona woda wpływają niekorzystanie na kondycję włosów. Dlatego olejek z witaminą E świetnie sprawdzi się również w tym przypadku. Nabłyszczy, nawilży i odżywi włosy.
Witamina E to skuteczny przeciwutleniacz. Wspomaga regenerację mieszków włosowych oraz przyspiesza proces wzrostu włosów. Działa nawilżająco na skórę głowy i strukturę pasm oraz zapobiega ich łamliwości. Olejek do włosów z witaminą E jest również świetnym sposobem na ochronę przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych. Dodaje pasom zdrowego blasku i dba o ich miękkość i elastyczność. To skuteczna kuracja, dzięki której włosy odzyskają zdrowy wygląd, staną się mocne i gładkie w dotyku.
Olejek do włosów z witaminą E – jak go stosować
Jednym z najłatwiejszych sposób na zastosowanie olejku z witaminą E jest dodanie kilku kropel do kosmetyków pielęgnacyjnych, np. szamponu lub odżywki. Wystarczy wymieszać go z produktem i nałożyć na pasma.
Olejek do włosów z witaminą E można również łączyć z innymi olejkami, np. z awokado lub rycynowym. W ten sposób możemy stworzyć naturalną mieszankę o wzmocnionym działaniu. Jeśli taka rutyna pielęgnacyjna wydaje Ci się zbyt skomplikowana możesz także stosować suplementację witaminy E. Występuje ona naturalnie w produktach spożywczych, m.in.: orzechach, nasionach oraz kiełkach pszenicy.