Sekret azjatyckiej pielęgnacji cery to przede wszystkim naturalne składniki! Odpowiednio skomponowana mieszanka zapewni zdrowy i promienny wygląd skóry. A dzięki temu nie będziemy musiały borykać się z problemem przesuszonej cery, wyprysków i ziemistości. Pierwszym i najważniejszym etapem rytuału pielęgnacyjnego jest oczyszczanie. Czym myć twarz? Mleczko oczyszczające na bazie mąki z brązowego ryżu to kosmetyk, który zapewni Ci wszystko, czego potrzebujesz w trudnym dla skóry okresie zimowym.

Czym myć twarz? Postaw na ekologiczne mleczko ryżowe

Dwuskładnikowy delikatnie działający środek do oczyszczania twarzy zatroszczy się o skórę w najlepszy sposób. To szczególnie ważne, ponieważ wraz z wiekiem nasza cera traci elastyczność i ma tendencję do szybszej utraty wilgoci. Dlatego tak ważne jest, aby zamienić silnie działające żele oczyszczające na naturalne produkty np. na bazie mleka. Dzięki temu skóra będzie wyglądała promiennie i stanie się przyjemnie gładka i miękka.

Czym myć twarz i jakie składniki okażą się najlepsze? Sięgnij po odżywcze mleczko ryżowe! Składnikiem, który jest podstawą do przygotowania kosmetyku jest mąka z brązowego ryżu. Jej właściwości koją cerę i zwalczają stany zapalne. To odpowiedni środek również dla cery wrażliwej.

Kojący krem z nagietkiem. Lekarstwo na popękaną i szorstką skórę dłoni

Mleczko ryżowe do oczyszczania twarzy – przepis

¼ szklanki mąki z brązowego ryżu

2 łyżki ekologicznego mleka ryżowego

Wymieszaj mąkę i mleko tak, aby powstała gładka pasta. Następnie nałóż mieszankę na oczyszczoną skórę twarzy. Pozostaw na 1-2 minuty, a następnie dokładnie spłucz letnią wodą.

Tak przygotowany kosmetyk delikatnie złuszczy skórę, oczyści pory i zadziała antybakteryjnie. Nie ma w sobie żadnych sztucznych, pieniących składników, które podrażniają i wysuszają skórę.