Zachęcone pozytywnymi komentarzami pod artykułem o zdobieniu pierników, mamy dziś dla Was kolejną porcję świątecznych przysmaków, które z powodzeniem możecie samodzielnie przygotować w domu. Tym razem będą to czekoladowe jabłka, które równie dobrze mogą służyć także jako bożonarodzeniowa dekoracja.

Jeśli i Wy czujecie, że mogłybyście pochwalić się swoimi projektami Do It Yourself, prosimy przysyłajcie je do do nas na adres: martyna(małpa)zeberka.pl

W mailu koniecznie zawrzyjcie formułę: „Wyrażam zgodę na nieodpłatną publikację moich zdjęć na stronie internetowej Zeberka.pl”.

Więcej prac Karoliny znajdziecie na jej fantastycznym blogu dine-dash.com.

Powodzenia!

POTRZEBNE BĘDĄ:

5 jabłek
5 lasek cynamonu
2 tabliczki gorzkiej czekolady z dużą zawartością kakao
2 łyżki gruboziarnistej soli himalajskiej

WYKONANIE

Nabijcie jabłka na laski cynamonu.
Rozpuśćcie czekoladę w kąpieli wodnej.
Zanurzcajcie jabłka w czekoladzie, mniej więcej do połowy wysokości.
Posypcie solą i zostawcie do zastygnięcia.

Zrób to sama: jabłka w czekoladzie