(nie)Winne garden party – poznaj nowe lekkie smaki w wakacyjnym klimacie z Winiarni Zamojskiej
Letnie temperatury już na dobre zagościły w naszym kraju. To właśnie teraz jest najlepszy czas na to, aby wybrać się z przyjaciółmi w jakieś piękne miejsce blisko natury i spędzić razem leniwe popołudnie. Szukacie na tę okazję lekkiego, orzeźwiającego trunku? Poznajcie trzy nowości marki Winiarnia Zamojska! Do portfolio producenta win owocowych trafiły nowe smaki: świeży Lekki Biały Agrest, delikatna różowa Lekka Czerwona Porzeczka i, nieco intensywniejsza, Lekka Czarna Porzeczka. Te pyszne i eleganckie wina owocowe są leciutko musujące i mają zaledwie 6% alkoholu! Czy to nie brzmi jak idealne towarzystwo dla letniego garden party? Poznajcie bliżej trzy nowe smaki
Winiarnia Zamojska – nowe smaki win z owoców
Winiarnia Zamojska Lekki Agrest
Ok. 22,99 zł / 750 ml
Lekki Agrest to białe półsłodkie wino, które zaskakuje połączeniem intensywnego aromatu i subtelnych bąbelków. Jest świeży, rześki i lekko kwaskowaty, przypomina smak lata. Przypadnie do gustu osobom o subtelnym podniebieniu. Agrest to owoc, który swoim smakiem przypomina owoce winogron, a spośród polskich owoców zawiera również największą ilość cukru. Lekki Agrest idealnie smakuje solo, z kilkoma kostkami lodu, ale też doskonale łączy się z delikatnymi potrawami. Podawaj je w temperaturze 8˚C.
Winiarnia Zamojska Lekka Czerwona Porzeczka
Ok. 22,99 zł / 750 ml
To półsłodkie różowe wino urzeka intensywnym smakiem porzeczki, słodyczą i świeżością. Jego orzeźwiający charakter podkreślają subtelne bąbelki. W smaku jest lekkie, dobrze zbalansowane, ze zrównoważoną kwasowością oraz wyczuwalnym aromatem czerwonej porzeczki. Lekka Czerwona Porzeczka idealnie smakuje jako aperitif przed głównym daniem z kilkoma kostkami lodu. Temperatura podawania: 8˚C.
Winiarnia Zamojska Lekka Czarna Porzeczka
Ok. 22,99 zł / 750 ml
To prawdziwa esencja lata! Dzięki tradycyjnej winiarskiej metodzie fermentacji to słodkie czerwone wino zachowało smak i świeżość owoców. Soczysta czarna porzeczka w połączeniu z delikatnymi bąbelkami podkreśli ich orzeźwiający, zbalansowany charakter. Dzięki naturalnie występującym w skórce tego owocu antocyjanom udało się uzyskać intensywny czerwony kolor – zupełnie tak jak przy czerwonych szczepach winogron. Wino pasuje do lżejszych czerwonych mięs, wędlin, delikatnych serów oraz solo, schłodzone na kilku kostkach lodu. Wino schładzamy do temperatury 8˚C.