Marzysz o śnieżnobiałym uśmiechu, ale wszystkie wybrane przez Ciebie metody nie działają? Oczywiście na rynku istnieje wiele wspaniałych past do zębów. Mimo to możesz być zniecierpliwiona długotrwałym procesem wybielania. Jesteśmy tutaj, aby powiedzieć Ci, że istnieją produkty spożywcze (to naukowo udowodnione), które wybielają zęby i redukują przebarwienia!

JABŁKA

Dzięki chrupiącej skórce i wewnętrznej strukturze jabłka usuniesz wszystkie niepożądane przebarwienia. Jabłka działają jak potężne detergenty do oczyszczania zębów. Pomagają odzyskać naturalną biel.

ZOBACZ TEŻ: JAKI KOLOR SZMINKI WYBRAĆ, ABY ZĘBY WYGLĄDAŁY NA BIELSZE?

SER

Wspaniałe wieści prawda? Przeżuwanie żółtego sera wpływa na wzrost poziomu pH płytki nazębnej. Redukuje ryzyko powstawania stanów zapalnych dziąseł oraz przeciwdziała rozwojowi próchnicy. Podobny efekt można osiągnąć, sięgając po gumę do żucia.

GRUSZKI

Stomatolodzy zalecają spożywanie gruszek. Niewielka ilość kwasów, które znajdują się w gruszkach, pomaga rozkładać kolonie bakterii w jamie ustnej i na zębach.

ZOBACZ TEŻ: WYBIELANIE ZĘBÓW – KTÓRĄ METODĘ WYBRAĆ? PRZEGLĄD PRODUKTÓW DO UŻYTKU DOMOWEGO

OGÓRKI

Ogórki są wspaniałym źródłem błonnika, a ten korzystnie wpływa na dziąsła i zęby. Chrupka konsystencja tego warzywa pomaga usuwać cukier i resztki jedzenia z najtrudniej dostępnych miejsc w zębach.

TRUSKAWKI

Truskawki zawierają w sobie więcej witaminy C niż cytrusy, chronią przed anemią, odtruwają i wzmacniają organizm, poprawiają humor, a nawet zwalczają bezsenność. Okazało się, że działają jak naturalny środek ściągający, który pomaga usuwać przebarwienia powstałe na skutek spożywania wina, kawy czy słodkich napojów gazowanych. No cóż, to wspaniałe usprawiedliwienie dla kolejnej lampki szampana z truskawkami.