Od słodkiego mango do LaCroix, modna koloryzacja włosów staje się pyszne! Najnowsza koloryzacja w tym nurcie? Masło orzechowe z galaretką. Dla wszystkich miłośniczek kuchennych koloryzacji. Piękne blond pasma z brązowo-fioletowymi kosmykami. Wygląda tak dobrze, że można je zjeść.

Stylistka Megan Schipani, która stworzyła to połączenie barw, twierdzi, że to idealne połączenie dla kobiet, które chcą zachować naturalny wygląd i jednocześnie pragną czegoś nowego. Trendowanie tego typu koloryzacji sięga już 2012 roku.

Schipani pokrywa włosy klientek ciemnofioletową podstawą, a następnie farbuje wybrane pasma na bordowo i jagodowo. Jeśli chciałabyś spróbować podobnej metamorfozy, będziesz musiała najpierw rozjaśnić włosy, aby pojawiła się purpura.

ZOBACZ TEŻ: TREND ALERT! PAGENTA TO NAJNOWSZY TREND W KOLORYZACJI I PRAWDZIWY HIT JESIENI!

Zanim zaczniesz farbować włosy, upewnij się, że jesteś przygotowana na wszystkie koszty. Jeśli musisz rozjaśnić włosy, możesz potrzebować profesjonalnych zabiegów pielęgnacyjnych lub używać odpowiedniej maski na włosy. Kolor będzie zanikał, więc albo co jakiś czas udasz się do fryzjera na poprawkę, albo przyzwyczaisz do stonowanej wersji wybranej koloryzacji.

Myślisz o noworocznej metamorfozie?