Szminkowy ideał, czyli Jeffree Star - Velour Liquid Lipstick [RECENZJA]

przejdź do komentarzy
testowanie kosmetyków testowanie kosmetyków/Zeberka.pl

Myślałam, że znalazłam już swój ideał, a później trafiłam na TO cudo!

Za każdym razem kiedy wykonuje makijaż, MUSZĘ pomalować usta. Tak, bez tego się nie obędzie! A jeszcze kilka lat temu zupełnie nie przywiązywałam do tego uwagi... Podobno matowe płynne pomadki albo się kocha, albo się nienawidzi. Ja zupełnie nie rozumiem, jak można ich nie kochać. To właśnie w tej formie znajduje się zdecydowana większość moich ulubieńców.

ZOBACZ: ARTDECO - MATT LIP POWDER - REWOLUCYJNA SZMINKA... W PUDRZE? [RECENZJA]

Jakiś czas temu w końcu "dorwałam" kilka matowych pomadek od Anastasii Beverlly Hills (jeżeli chcecie to niedługo mogę przygotować ich recenzję). Przez kilka miesięcy znajdowały się na szczycie moich ulubieńców, a później... Później trafiłam na Velour Liquid Lipstick od Jeffree Star! O zwycięstwie w moim osobistym rankingu zdecydował jeden szczegół. Ale o tym nieco później.



Jeffree Star - Velour Liquid Lipstick - opinia


O szminkach od Jeffree jest głośno nie od dzisiaj. Produkty te zrobiły ogromne zamieszanie na YouTube i na blogach. Cały czas zastanawiałam się o co właściwie tyle szumu... Przekonałam się o tym na własnej skórze już przy pierwszym użyciu. A tak właściwie to po kilku godzinach.

Pomadki zamknięte są w bardzo poręcznych opakowaniach, które bez problemu zmieszczą się w każdej torebce. Ogromnym plusem jest aplikator, jego kształt umożliwia precyzyjną aplikację. Bez problemu poprawimy szminkę nawet w ekstremalnych warunkach.

ZOBACZ: OLEJEK DO DEMAKIJAŻU: KIEHL'S - MIDNIGHT RECOVERY CLEANSING OIL [RECENZJA]

Pomadka jest bardzo mocno napigmentowana. Do pomalowania ust wystarczy dosłownie jedno pociągnięcie. Wielką zaletą jest to, że produkt potrzebuje chwili na zaschnięcie. Według mnie to właśnie ten punkt, dzięki któremu Jeffree Star wygrywa z Anastasią Beverlly Hills. W razie wyjechania poza kontur ust, mamy chwilę na poprawkę. Nie oznacza to jednak, że szminka zastyga w nieskończoność. Czas jest bardzo optymalny, umożliwia idealne umalowanie ust.

ZOBACZ: 5 (ZMIENIAJĄCYCH ŻYCIE) TRIKÓW DLA MATOWEJ POMADKI



Do mojej "skromnej" kolekcji szminek dołączyły trzy odcienie Velour Liquid Lipstick - Doll Parts, Leo i Designer Blood. Moim zdecydowanym faworytem jest pierwsza z nich - to intensywny brudny róż. Za każdym razem, kiedy mam ją na ustach wszyscy zadają to samo pytanie: "Co to za pomadka?!".

Leo przypadnie do gustu wszystkim miłośniczkom makijażu w stylu Kylie Jenner (a tak przy okazji - niesamowicie "wybiela" zęby!), a Designer Blood idealnie sprawdzi się na wieczór.

Przejdźmy do najważniejszej kwestii, którą jest TRWAŁOŚĆ. Szczerze? Byłam w ogromnym szoku! Te szminki nie wymagają żadnych poprawek! Nie straszne im tłuste potrawy ani gorące napoje. Szminka przez cały dzień pozostaje na swoim miejscu. Warto też wspomnieć, że Velour Liquid Lipstick nie wysusza ust, nie ma efektu "skorupy".

ZOBACZ: SZMINKA UNICORN TEARS OD TOO FACED PODBIJA INSTAGRAM! HIT!

Muszę wspomnieć jeszcze o jednej ważnej rzeczy. Kosmetyki od Jeffree Star są wegańskie i nie są testowane na zwierzętach. Za to dostają ode mnie kolejnego plusa, który jest ukoronowaniem recenzji.

Jeffree Star - Velour Liquid Lipstick - cena


Ostatnią kwestią jest cena. Szminki kosztują dokładnie 89,90 złotych. Dużo? Mało? Przetestowałam już wiele zarówno droższych, jak i tańszych produktów, uważam, że jak za TAKĄ jakość nie jest wygórowana cena. Co więcej - nawet gdyby pomadka kosztowała o 30 lub 40 złotych więcej, w dalszym ciągu uważałabym, że naprawdę warto w nią zainwestować. W końcu lepiej mieć jedną konkretną niż dziesięć byle jakich.

Dla mnie - kosmetyk na szóstkę! Polecam z czystym sumieniem!

ZOBACZ TEŻ: GORĄCE NOWOŚCI KOSMETYCZNE NA WIOSNĘ 2017

Szminkowy ideał, czyli Jeffree Star - Velour Liquid Lipstick [RECENZJA]


Polecane wideo


Skomentuj Staraj się pisać bez błędów

dodasz komentarz jako gość - jeżeli chcesz zarejestrować nicka - załóż konto z avatarami!

Wasze komentarze (14): sortuj
  • gość 23-03-17, 15:30 cytuj
    gość, 23-03-17, 08:33 napisał(a):
    Smierdzi to oplacona reklama ,nie brzmi to szczerze
    serio nie pracuje dla INGLOTA, poprostu idąc na wesele szukałam supertrwalej szminki, na szybko w sklepach, No i trafiłam na te pudrowe w ww firmie, kupiłam, No i wszyscy się mnie pytali jakim cudem skoro tyle jem mam cały czas szminkę. Co prawda poprawiałam ja, No ale wiadomo ile się na Polskich weselach zjada i pije, w każdym razie po powrocie z wesela kupiłam jeszcze 3 odcienie, nie. Moja mama insiostra tez sa zachwycone. Chce tylko, żeby inne dziewczyny, jeśli szukają, to żeby wiedziały, ze można dobrać sobie kolor, i zobaczyć na sobie jak długo takie coś wytrzymuje na ustach, bez kupowania bubla w internecie. Ja wlasjientak zrobiłam, poszłam do hipermarketu, wybrałam kolor, pomalowałam, poszłam na zakupy, jedzenie, z dzieckiem na płac zabaw, a później kupiłam... tyle w temacie.
    Nie masz konta? Zarejestruj się!
  • gość 23-03-17, 09:36 cytuj
    gość, 23-03-17, 09:34 napisał(a):
    gość, 22-03-17, 21:35 napisał(a):
    gość, 22-03-17, 19:30 napisał(a):
    gość, 22-03-17, 19:20 napisał(a):
    Proponuję poczytać o zachowaniu właściciela marki i mocno się zastanowić czy taka osoba zasługuje na nasze pieniądze...

    Hej, a cos wiecej? Bo nigdzie nie znalazlam info o jakims kiepskim zachowaniu?:)

    Standard - Jeffree jest egocentrykiem, skrajnym narcyzem - nie znosi, gdy ktoś kopiuje jego styl. Robi się wtedy wręcz agresywny. Ale kosmetyki robi świetne. Dobra jakość, duże ilości produktu w opakowaniach, niestandardowe kolory. Wszystko user friendly. Ceny, jak na standardy Amerykańskie - też ok.

    Nie, nie o to chodzi. Ten ktoś jest ras istą (wypłynęły nagrania jak publicznie obrażał), "fanów" traktuje jak śmie.ci (pchnął nawet jakąś kobietę) i nigdy nie zapłacił za zrobione dla niego grafiki (sprawa wypłynęła od Kate Von D).

    Dodam, że te grafiki to tak naprawdę cała teraz jego marka kosmetyków, na której zarabia. Wyjątkowo fałszywy typek. Od takich osób raczej nie oczekuje się ataku na tle ras owym.
    Nie masz konta? Zarejestruj się!
  • gość 23-03-17, 09:34 cytuj
    gość, 22-03-17, 21:35 napisał(a):
    gość, 22-03-17, 19:30 napisał(a):
    gość, 22-03-17, 19:20 napisał(a):
    Proponuję poczytać o zachowaniu właściciela marki i mocno się zastanowić czy taka osoba zasługuje na nasze pieniądze...

    Hej, a cos wiecej? Bo nigdzie nie znalazlam info o jakims kiepskim zachowaniu?:)

    Standard - Jeffree jest egocentrykiem, skrajnym narcyzem - nie znosi, gdy ktoś kopiuje jego styl. Robi się wtedy wręcz agresywny. Ale kosmetyki robi świetne. Dobra jakość, duże ilości produktu w opakowaniach, niestandardowe kolory. Wszystko user friendly. Ceny, jak na standardy Amerykańskie - też ok.

    Nie, nie o to chodzi. Ten ktoś jest ras istą (wypłynęły nagrania jak publicznie obrażał), "fanów" traktuje jak śmie.ci (pchnął nawet jakąś kobietę) i nigdy nie zapłacił za zrobione dla niego grafiki (sprawa wypłynęła od Kate Von D).
    Nie masz konta? Zarejestruj się!
  • gość 23-03-17, 08:33 cytuj
    Smierdzi to oplacona reklama ,nie brzmi to szczerze
    Nie masz konta? Zarejestruj się!
  • gość 23-03-17, 01:00 cytuj
    Nie wiem czym tu się tak zachwycać amerykańskimi firmami, mamy przecież nasza Polska rodzima markę, INGLOT, w której oferują pudrowe, matowe szminki, właśnie w błyszczyku, sa nie do zdarcia, naprawdę utrzymują się prawie cały dzień, tez zasychają dopiero po kilku sekundach, wiec można śmiało zetrzeć jak wyjedzie się za kontur, Genialne, naprawdę. Polecam wszystkim swoim Kolezanka!!! No i można dostać je w każdym sklepie inglota, maja chyba z 10 odcieni, sa boskie i bardzo intensywne, na ustach zachwycają, No i kosztują chyba koło 50 zł... PS: nie pracuje dla inglota, poprostu uważam, ze to naprawdę świetny produkt godny polecenia i ze warto wspierać Polskie firmy (choć szczerze powiedziawszy nie wiem gdzie maja fabryki), i cena nie zabija.
    Nie masz konta? Zarejestruj się!
  • gość 22-03-17, 22:35 cytuj
    a gdzie to kupic?
    Nie masz konta? Zarejestruj się!
  • gość: STORM 22-03-17, 21:47 cytuj
    gość: cyk, 22-03-17, 21:22 napisał(a):
    Akurat starcia z tłustymi potrawami szminka nie wytrzymuje, o czym jest informacja także na opakowaniu każdej z pomadek. Są lekkie, niewyczuwalne na ustach i mają śliczne kolory - ale zmyslać nie trzeba ;)


    Dopiero teraz sprawdziłam i faktycznie jest informacja, żeby unikać tłustych potraw. To dziwne, jadłam frytki, jadłam pizzę, a szminka jak wyglądała przed, tak wyglądała i po jedzeniu. Zero poprawek. Mowa o odcieniu Doll Parts :)
    Nie masz konta? Zarejestruj się!
  • gość 22-03-17, 21:35 cytuj
    gość, 22-03-17, 19:30 napisał(a):
    gość, 22-03-17, 19:20 napisał(a):
    Proponuję poczytać o zachowaniu właściciela marki i mocno się zastanowić czy taka osoba zasługuje na nasze pieniądze...

    Hej, a cos wiecej? Bo nigdzie nie znalazlam info o jakims kiepskim zachowaniu?:)

    Standard - Jeffree jest egocentrykiem, skrajnym narcyzem - nie znosi, gdy ktoś kopiuje jego styl. Robi się wtedy wręcz agresywny. Ale kosmetyki robi świetne. Dobra jakość, duże ilości produktu w opakowaniach, niestandardowe kolory. Wszystko user friendly. Ceny, jak na standardy Amerykańskie - też ok.
    Nie masz konta? Zarejestruj się!
  • gość: cyk 22-03-17, 21:22 cytuj
    Akurat starcia z tłustymi potrawami szminka nie wytrzymuje, o czym jest informacja także na opakowaniu każdej z pomadek. Są lekkie, niewyczuwalne na ustach i mają śliczne kolory - ale zmyslać nie trzeba ;)
    Nie masz konta? Zarejestruj się!
  • gość 22-03-17, 19:30 cytuj
    gość, 22-03-17, 19:20 napisał(a):
    Proponuję poczytać o zachowaniu właściciela marki i mocno się zastanowić czy taka osoba zasługuje na nasze pieniądze...


    Hej, a cos wiecej? Bo nigdzie nie znalazlam info o jakims kiepskim zachowaniu?:)
    Nie masz konta? Zarejestruj się!
  • gość 22-03-17, 19:20 cytuj
    Proponuję poczytać o zachowaniu właściciela marki i mocno się zastanowić czy taka osoba zasługuje na nasze pieniądze...
    Nie masz konta? Zarejestruj się!
  • gość 20-03-17, 14:57 cytuj
    Super kolory!!!
    Nie masz konta? Zarejestruj się!
  • gość 20-03-17, 14:35 cytuj
    Jeffree robi naprawdę fajne kosmetyki - dobry skład i ciekawa paleta kolorów. Ale również ze względu na to ostatnie nie są dla wszystkich.
    Nie masz konta? Zarejestruj się!
  • gość 20-03-17, 07:49 cytuj
    Bez sensu. Jak już testujecie szminki to pokażcie jak na ustach to wygląda!
    Nie masz konta? Zarejestruj się!