Magda Gessler, podobnie jak inna kulinarna „czarodziejka” – Brytyjka Nigella Lawson, poczuła, że ma już dość bycia puszystą.

Jak pisze na swoim blogu prowadzonym na portalu Na temat, podczas pobytu w Meksyku przestawiła się na nową dietę, której została wierna i dzięki której schudła 17 kilogramów.

Gessler cieszy się, bo może zakładać spodnie, w których chodziła 20 lat temu.

Jaka zatem jest dieta restauratorki? Gessler odstawiła wszystkie węglowodany – nie je makaronu, chleba, ryżu, ziemniaków. Mówi, że nie pamięta, jak smakuje majonez.

Podstawę diety Gessler stanowią ryby (surowe), chude mięso (marynowane w soku z limonki), warzywa, jajka. Pani Magda nie je ciężkich, smażonych potraw. Na śniadanie raczy się jajkiem na miękko, grejpfrutem i łyczkiem lekkiej kawy. Pije wodę przegotowaną.

Więcej na temat samopoczucia Magdy Gessler przeczytacie na jej blogu.

Magda Gessler opowiada o swojej diecie

Magda Gessler opowiada o swojej diecie